Flowergirl

.

dinsdag 13 januari 2009

Trapped, bandet til søstra mi :)

( Det er vel lov å være litt stolt eller hva? )
15-åringene Evelien Benschop (f.v.), Vilde Elise Kolås og Emma Sæterbakken er «Trapped».

- Ut i verden!
Heller musikk enn sitte på kontor.
Av Kine S. Hernes
Publisert 15.12.2008 - 12:54

Vil ut i verden
15-år gamle jenter frivillig fanget av musikken... Møt Trapped-bandet

- Dere skal bli popstjerner? Ja, det blir sikkert bra, sier folk ironisk.
- Vi føler at de fleste ikke tror på oss når vi sier at vi vil satse på bandet vårt, Trapped, og drive med musikk i fremtiden, sier 15-åringene Evelien Benschop, Vilde Elise Kolås og Emma Sæterbakken.
De tre venninnene i tiende trinn på Åretta ungdomsskole på Lillehammer har et realistisk forhold til berømmelse.
- Ut i verden!
- Det er jo litt barnslig å gå rundt og si at man skal bli popstjerne. Vi har ikke noe imot å bli det, men for oss nå er musikken en hobby vi setter veldig høyt, sier Vilde som er vokalisten i bandet.
- Musikk gir meg veldig mye. Jeg vil ikke sitte på et kontor. Jeg vil ut i verden! sier trommis, pianist og cellist Emma og dramatiserer den siste uttalelsen.
- Vi er ganske forskjellige, også når det gjelder musikksmak. Emma og jeg er mest forskjellig, og så er Vilde midt imellom. Men når det gjelder å lage vår egen musikk er vi helt like, sier gitarist Evelien.
I studio for demo
Nylig var de en hel helg i studio Vinterland på Fabrikken og spilte inn en demo med fem egenproduserte låter. CD'en, som har et cover som det er meningen skal se amatørmessig ut, får vi beskjed om, er i salg allerede - for jentene har nemlig gjort bandet sitt til elevbedrift på skolen.
- Det er liksom nok med fem vaffelboder. Vi ville gjøre noe unikt, sier jentene.
Melankolsk poprock er jentenes egen sjangerbeskrivelse av musikken til «Trapped». De har både rolige, akustiske kjærlighetssanger med kassegitar og koring, som låta «In love with you», eller mer rocka låter med elgitar, som «We are what we are».
Både Mozart og Dimmu Borgir
- Vi hører mye på gammel musikk. Beatles, Marilyn Manson og Dimmu Borgir. Men klassisk musikk er det fineste! sier Emma.
- Det går godt an å like både Mozart og Dimmu Borgir. Jeg hører på nye band på nett også, på You Tube for eksempel, sier Vilde.
- Jeg liker ikke You Tube, sier Emma.
- Jeg kan høre på rock, men jeg liker ikke når det blir for mye skriking, sier Evelien.
- Jeg liker skriking, sier Emma.
Skummelt med live
Spille live? Det er litt skummelt, synes jentene. Lærerne ville at de skulle spille på skolen når de har stand med elevbedriften på musikkrommet. Men jentene utsetter livedebuten.
- Jeg er så stolt av dere! roper en lærer i det hun går forbi.
- Tusen takk, smiler jentene bak lange, svarte lugger og sort øyesminke.
- Syk ide funka
De er litt stolte selv også, men trenger bare litt mer inspirasjon før de skal ta det første, store spranget. Inspirasjon i form av å reise, for eksempel - uten foreldre.
- I vinterferien dro vi alle tre til Nederland, utenfor Rotterdam, til Eveliens familie. Vi blir veldig inspirert av å få være selvstendige. Vi lagde en sang om det også - at en av våre syke ideer funka, smiler jentene, som har tenkt å innføre som tradisjon at bandet drar til Nederland hvert år.
- Første gang vi skal spille live for publikum blir til våren. For fire hundre på skoleavslutninga. Da skal vi slutte likevel. Da skal vi rocke hele skolen!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage